IMG_3500

Отборът на Металиченца победи Аматьорите на старта на втория полусезон на любителската лига Sport Volley. Димитър Пеев и съотборниците му успяха да се справят със силния състав на Аматьорите в много оспорвана 4-геймова битка.

Първият гейм започна с превъзходство на символичните гости, като те поведоха още в самото начало на частта с 3 точки разлика. Първото техническо прекъсване в мача дойде при резултат 8:5 за Аматьорите. След техническото прекъсване Аматьорите продължиха със своето добро представяне и увеличиха аванса си на 5 точки. Последва тайм-аут за отбора на Металиченца. Тази почивка даде резултат и домакините реализираха 4 безответни точки, което принуди капитана на гостите Ангел Ранчински да поиска почивка при резултат 11:9 за неговия тим. До края на гейма последва изключително равностойна игра от двете страни на мрежата, като отбора на Аматьорите успя да запази минималното си предимство в точките и затвори първата част с 25:22 точки.

Вторият гейм започна с превъзходство на състава на Металиченца, като още в началото му те поведоха с 4:0 точки, което принуди Ангел Ранчински да поиска прекъсване. Това прекъсване не успя да даде желания резултат и Металиченца продължиха да трупат аванс в точковия си актив. Първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:1 в полза на домакините. След техническата почивка в игра за Аматьорите се появи вторият разпределител на отбора Калоян Калинков. Тази смяна даде положителен резултат и Аматьорите записаха пет поредни точки, което накара Димитър Пеев да вземе прекъсване пр резултат 11:7 в полза на неговия тим. След тайм-аута по-добрата игра на Аматьорите продължи, като те стопиха пасива си само до две точки. Втората техническа почивка в гейма дойде при резултат 16:14 в полза на Металиченца. Отборът на Аматьорите дори успя да излезне напред в резултата при 20:19 в тяхна полза. Последваха три последователни точки за Металиченца, което принуди капитана на гостите да поиска второто си прекъсване в гейма. Първи до възможност за спечелване на гейма достигнаха Металиченца при резултат 24:23 . Отборът на Аматьорите спаси първия гейм-бол, но при втората си възможност тимът на домакините затвори частта и изравни резултата в геймовете.

Третият гейм отново в игра се появи капитанът на Аматьорите на мястото на Калоян Калинков. Отборът на Металиченца показа превъзходството си в този гейм и успя да спечели частта с 25:21 точки след 27 минути оспорвана битка.

Четвъртата част се оказа и последната в двубоя, като отново тимът на домакините показа по-концентрирана игра в решителните моменти и успя да спечели гейма отново с 25:21 точки, а с това и да затвори мача с 3:1 гейма.

Металиченца 3:1 Аматьорите (22:25 ; 26:24; 25:21; 25:21)

Галерия от мача можете да видите ТУК

Видео от края на на 4 гейм можете да видите ТУК

Следващия мач на Металиченца е срещу отбора на Божур волей на 05.03.2016 от 17:00 часа в зала Христо Ботев.