IMG_2146

Отборът на Легендите успя да постигне петата си поредна победа от началото на сезона в любителската лига Sport Volley. В много интересен и оспорван мач преминал през множество обрати Легендите успяха да се поздравят с пет-геймова победа над един от фаворитите в лигата- съставът на Ихтиман в мач продължил близо 2 часа. Те надвиха гостуващия отбор на Ихтиман с 3:2 гейма (25:22 ; 13:25 ; 25:19 ; 7:25 ; 15:13)

Първият гейм започна с аванс на тима от София, като първото техническо прекъсване дойде при резултат от 8:4 за домакините.

Гостите от Ихтиман успяха да се върнат в гейма и да изравнят резултата след добра серия от сервис на Иван Георгиев. Последва равностойна игра от двете страни на волейболното поле, но в края на гейма тимът на Легендите показа по-здрави нерви и успя да затвори гейма с 25:22.

Загубения първи гейм по никакъв начин не повлия на възпитаниците на Петко Карабонев и с много силна игра във втория гейм успяха да изравнят резултата в геймовете. Този гейм си пролича категоричното преимущество на гостите като те позволиха на съперника си да отбележат едва 13 точки в този гейм.

Водени от своя капитан Георги Тодоров отборът на Легендите успя да преодолее настъпилата криза във втория гейм и спечели третия гейм на срещата с което поведе в срещата с 2:1 гейм. Третия гейм на мача също предложи равностойна игра от двете страни на мрежата, но в края опита на тима от София надделя и те успяха да затворят гейма в своя полза с резултат 25:19

Момчетата от Ихтиман успяха за втори път да се върнат в мача, като този път те прегазиха своя опонент и му позволиха да направи едва (7 !!!) точки в четвъртия гейм, като този гейм продължи 17 минути.

В решаващия пети гейм се получи изключително интересна за наблюдаване игра, като двата отбора се движеха точка за точка в резултата. Смяната на полетата дойде при минимално предимство от страна на Ихтиман- 8: 7 точки. Последва мобилизация от страна на домакините и те успяха да вземат минимално предимство в резултата, което успя първи да ги изведе до възможност за спечелване на мача при 14:13 точки. Легендите успяха да материализират тази своя възможност след успешно нападение на Васил Божиков и по този начин успяха да спечелят този интересен мач.

И тук е време да се отбележи един много интересен факт, който е възможен да се случи само във волейбола. Макар да загубиха мача момчетата на треньора Петко Карабонев успяха да реализират с цели 19 точки повече от своя противник, но въпреки това те не успяха да спечелят мача.

В следващия кръг отбора на Легендите се изправя срещу друг от фаворитите в лигата тима на Марвел-НСА, а отборът на Ихтиман ще срещне отбора на Ерма Трън

 

Очаквайте видео и фото галерия от мача във сайта на Спорт волей. Както и във фен страницата ни във Фейсбук.

 

Автор: Любомир Петров